Nest Protect rookmelder

Slimme rookmelder Nest Protect weer te bestellen

De slimme rookmelder Nest Protect is weer online te bestellen. In april werd de Nest Protect van de markt gehaald wegens een veiligheidsprobleem. Een ingebouwde sensor liet je het alarm uitschakelen door naar de Protect te zwaaien, maar een onbedoelde zwaaibeweging werkte ook. In de teruggekeerde versie van de Nest Protect is de zwaaifunctionaliteit uitgeschakeld. In april stelde Nest al een software-update beschikbaar voor verkochte rookmelders, zodat kopers vanuit huis de functie uit konden zetten.

De Nest Protect is een rookmelder die met een bijbehorende iPhone-app kan verbinden. Hangt er rook of koolstofmonoxide in huis, dan zal de Nest Protect automatisch een alarmbericht naar je iPhone sturen. Bijkomend voordeel is dat de Protect alarm slaat met een stemgeluid, in plaats van een vervelende piep.

Nest maakte eerder ook al een slimme thermostaat. Daarmee maakte het bedrijf zo’n indruk, dat ze uiteindelijk door Google werden overgenomen. Nest is het bedrijf van Tony Fadell, een voormalige Apple-topman die verantwoordelijk was voor de iPod.

De teruggekeerde Nest Protect is een functie armer, maar ook een beetje goedkoper. Origineel werd de Protect namelijk verkocht voor 109 pond, omgerekend ongeveer 136 euro. Nu wordt hij verkocht voor 89 pond, ofwel ongeveer 111 euro.