Honeywell slimme thermostaat

Honeywell temperatuur per kamer via mobiele app

Honeywell heeft onder de naam Evohome een thermostaat op de markt gebracht waarbij de verwarming via een zoneregelingssysteem en losse radiatorregelaars op kamerniveau geregeld kan worden. Evohome is via een touchscreen of een mobiele app aan te sturen.

Het Evohome-systeem is volgens Honeywell ‘zonder hak of breekwerk’ te installeren door een verwarminginstallateur. Na installatie communiceert de centrale thermostaateenheid met touchscreen draadloos met de diverse radiatorregulatoren die in kamers zijn geplaatst en een eenheid voor de cv-ketel. Daavoor wordt via de 868MHz-band via een propriëtair protocol gecommuniceerd. Verder is er nog een internetgateway om het Evohome-systeem via internet op afstand te kunnen bedienen.

Honeywell Evohome radiatorregelaar

De Evohome-radiatorregulatoren, die normale radiatorknoppen vervangen, kunnen in maximaal twaalf ruimtes worden geplaatst. Door per ruimte te verwarmen zijn er volgens Honeywell flinke besparingen op de energierekening te halen. De aansturing verloopt via het touchscreen op het bedieningspaneel of via een mobiele iOS- of Android-app.

Honeywell claimt dat Evohome met alle bestaande cv-installaties is te gebruiken, waaronder OpenTherm-apparatuur, en ook bruikbaar is in combinatie met warmtepompen of stadsverwarming. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Nest-thermostaat is het Evohome niet ‘zelflerend’ en dient elke instellingen door de gebruiker zelf te worden gemaakt. Wel zijn er een aantal presets, zoals ‘besparing-eco’, ‘afwezig’ en ‘vrije dag’. Verder is er nog weinig bekend over de beveiliging van het Evohome-systeem en de precieze privacyvoorwaarden.

Het Evotouch-systeem is vanaf deze maand verkrijgbaar. Het zogenaamde Single Zone Connected-startpakket heeft een adviesprijs van 299 euro, terwijl elke radiatorregelaar 99 euro kost.