Nuon Smart Lighting pakket

Nuon Smart Lighting pakket

Nuon is begonnen met de verkoop van led-lampen die draadloos aangestuurd kunnen worden, bijvoorbeeld via een smartphone of tablet. Het energiebedrijf verkoopt naast de ‘Smart Lighting’-starterkit ook losse led-lampen.

In oktober vorig jaar werd al duidelijk dat Nuon led-lampen van de firma GreenWave Reality op de markt zou gaan brengen. De led-lampen bevatten een draadloze module op basis van het JetNet-ip-technologie en kunnen via een lighting gateway van een ipv6-adres worden voorzien. Vervolgens kan de gebruiker de lampen individueel of in een groep aan- en uitschakelen of dimmen. Ook kunnen er timers ingesteld worden en mobiele apps voor iOS- en Android-smartphones en -tablets kunnen inzicht geven in het stroomverbruik.

Nuon heeft inmiddels de eerste ‘slimme’ led-lampen op de markt gebracht. Het Smart Lighting-startpakket bevat een gateway-module die aan een router moet worden gehangen en twee 7,5W led-lampen met elk een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin. Het pakket heeft een prijskaartje van 129 euro. Verder levert Nuon ook losse lampen voor 29,95 euro per stuk. Daarnaast dienen Nuon-klanten 2,95 euro per maand te betalen voor een E-manager-abonnement. Deze is onder andere noodzakelijk om de verlichting op afstand in te kunnen schakelen.