Oxxio Homekit

Oxxio Homekit

Sinds vandaag is bekend dat ook Oxxio in beweging blijft. Oxxio intergreert binnenkort Homekit van Apple in zijn app. Klanten van Oxxio kunnen hierdoor het energieverbruik van hun apparatuur thuis nauwkeurig monitoren en in de toekomst bedienen. “Waar andere energiebedrijven zich op hardware richten”, zoals Essent exclusief abonnementen met Nest gaat verkopen “kiezen wij voor een open structuur waarin we API’s van derden met ons platform koppelen”, aldus e-business manager Joos Luteijn tegen Emerce.

Oxxio Homekit en de concurrentie Anna en Nest

Met de lancering van nieuwe slimme energieoplossingen zoals Anna, Nest en de vernieuwde Oxxio app is de energiemarkt in ieder geval weer flink in beweging. Wat vind jij van deze nieuwe producten?

Algemeen banners Image Banner 300 x 250

Energieleverancier Oxxio

Energieleverancier Oxxio gaat binnenkort zijn Oxxio App voorzien van ondersteuning voor Apples Homekit-api. Daarmee kan een klant in de toekomst apparatuur die compatibel is met Homekit, zoals lampen en keukenapparatuur, via de app van Oxxio bedienen en het stroomverbruik uitlezen.
Volgens Oxxio zal zijn app met Homekit-ondersteuning op korte termijn voor iOS-apparaten beschikbaar komen. Momenteel biedt de Oxxio App nog een beperkt inzicht in het energieverbruik, maar met de ondersteuning voor Apples nieuwe domotica-api, die in het onlangs uitgekomen iOS 8 is opgenomen, moet de klant veel gedetailleerdere informatie kunnen krijgen. Ook moeten geschikte apparaten, zoals lampen, koelkasten en thermostaten, bediend kunnen worden.

Een voorwaarde om Homekit te kunnen gebruiken is dat apparatuur in een woning compatibel is met de standaard. Momenteel is dat nog nauwelijks het geval, maar Oxxio stelt dat veel elektronicafabrikanten in rap tempo ondersteuning voor de standaard aan hun apparatuur zullen toevoegen.

De energieleverancier stelt dat ontwikkelingen als Homekit de klant niet alleen gebruiksgemak kunnen opleveren, maar een energieleverancier meer mogelijkheden geeft om hen te adviseren. Zo zouden bijvoorbeeld uit metingen met Homekit-compatibele apparatuur kunnen blijken dat een koelkast veel meer stroom verbruikt dan een gemiddelde klant. Vervolgens kan de klant worden aangeraden om een energiezuiniger koelkast aan te schaffen.

Ipad Air Image Banner 300 x 250