Thermosmart

Thermosmart slimme thermostaat

Het Nederlandse bedrijf Thermosmart heeft via crowdfunding meer dan 25.000 euro opgehaald voor een slimme thermostaat. Het apparaat is op afstand te bedienen met mobiele apparaten en kan via een agenda-applicatie geprogrammeerd worden.

Via de crowdfundingwebsite Oneplanetcrowd werd het gestelde doel van 25.000 euro met nog twee weken te gaan al ruim overschreden. Dat betekent dat Thermosmart zijn slimme thermostaat zal introduceren op de Nederlandse markt, al zal het voorlopig nog om een klein aantal gaan. Met Thermosmart kunnen gebruikers via een app, die geschikt is voor Android en iOS, hun thermostaat instellen. Daarbij wordt ook een ‘agenda-feature’ geleverd, waarbij temperatuurinstellingen zijn te programmeren. Overigens is Thermosmart ook via pc of laptop te benaderen.

Thermosmart wordt voor 250 euro verkocht zodra deze commercieel verkrijgbaar is. Voor het gebruik hoeft geen abonnement te worden afgesloten, al sluiten de makers niet uit dat zij op termijn met aanvullende, betaalde diensten komen. Hoe deze aanvullende diensten eruit komen te zien is nog niet bekend. Wel heeft Thermosmart aangekondigd met een api te komen waarmee ontwikkelaars zelf applicaties kunnen maken voor de thermostaat. Ook moet het mogelijk worden om de Thermosmart te integreren met systemen die domotica aansturen.

Inmiddels heeft Thermosmart al een bèta-test ondergaan, waarbij het apparaat in 25 huishoudens is aangesloten. Het bedrijf claimt dat de slimme thermostaat met de meeste cv-ketels overweg kan. Via wifi wordt het apparaat aangesloten op een router en dus het thuisnetwerk.

In Nederland worden slimme thermostaten al door verschillende bedrijven aangeboden. Onder andere verscheidene energiebedrijven bieden dergelijke apparaten aan.